Regionalne smaki

Wieprzowina złotnicka

Wielkopolska wieprzowina złotnicka – mięso kulinarne Wszystkim restauratorom, którzy poszukują nietuzinkowych produktów dla swoich kreacji kulinarnych polecamy wielkopolską wieprzowinę złotnicką ?najwyższej jakości mięso polskiej rasy świń, które dzięki swoim niezwykłym walorom zostało w 2006 r. wpisane na krajową Listę Produktów Tradycyjnych.
Świnie złotnickie, hodowane przyzagrodowo, w małych gospodarstwach, karmione paszami gospodarczymi, rosną wprawdzie znacznie wolniej od ras przemysłowych intensywnie rosnących, ale ich mięso dzięki temu uzyskuje odpowiednią dojrzałość, a co za tym idzie doskonałą jakość oraz wyjątkowy, lepszy smak. Wieprzowina złotnicka charakteryzuje się jasną barwą i specyficzną marmurkowatością wynikającą z większej zawartości tłuszczu śródtkankowego. Jest to doskonały surowiec do wytwarzania wyrobów najwyższej jakości premium, wyrobów docenianych przez wszystkich smakoszy wieprzowiny. –
Tradycyjne wiejskie stoły z wędlinami
Restauracje, które mają w swojej ofercie organizowanie wesel i imprez okolicznościowych, często poszukują tradycyjnych i swojskich smaków dla swoich gości specjalnie przygotowanych na szczególne okazje. Mamy przyjemność zaproponować Państwu nasz stół tradycyjny pachnący polskimi wędlinami przygotowanymi według starych, rodzinnych receptur. Wędzone szynki i schaby, podsuszane kiełbasy, aromatyczny smalec, staropolskie pasztety zapiekane oraz wiele innych doskonałych w smaku wyrobów.
Udżce pieczone
Gwóżdż programu Podczas wyjątkowych przyjęć w restauracjach, owacyjnie witaną przez gości atrakcją jest uroczyste podanie, przeważnie o północy, wyśmienitego, gorącego udżca wieprzowego podawanego z kaszą, kapustą kiszoną, sosami czosnkowym lub chrzanowym. Na potrzeby restauracji przygotujemy wyśmienite udżce, które z pewnością na długo pozostaną w pamięci gości.