Aktualności

Steki według TOP Chefa!

Mięso na stek musi być najlepszej jakości. Reszta zależy od wyobraźni kucharza i ulubionych dodatków. W trakcie warsztatu nauczycie się jak przygotować stek z polędwicy, rostbefu, antrykotu. Poznacie sekret odpowiedniego przygotowania steków z patelni i grilla. Dowiecie się jakie są różnice pomiędzy bydłem hodowanym w Polsce, a tym w innych krajach. Będzie dużo dodatków i sosów:

stek z rostbefu / konfitowane ziemniaki / grillowane warzywa / sos z serów pleśniowych
stek z antrykotu / rukola / kasza bulgur / warzywa / sezam / czosnek / sos ziołowy
stek z polędwicy / czarna soczewica / pieczone warzywa / sos bearnais

PROWADZĄCY: DAWID ŁAGOWSKI

Uczestnik najnowszej edycji programu TopChef w Polsacie. Od siedmiu lat jest szefem kuchni restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin, która otrzymała najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurant. Dzięki Jego staraniom restauracja uzyskała również certyfikat Slow Food Polska. Trenował rugby a w lipcu 2015 r. ukończył maraton Iron Man w Nicei. Fascynuje Go kuchnia regionalna, kocha dziczyznę a na talerzu najchętniej podaje dary lasu i ziemi. Uczestnik wielu konkursów i pokazów kulinarnych. Charyzmatyczny szef kuchni i doskonały nauczyciel sztuki kulinarnej.
08.11.18 – czwartek – godz. 18.00

STEKI według TOP CHEF’a! – zupełnie nowe menu

CENA: 200 zł / os (190 zł / os przy płatności gotówką)
RESTAURACJA – KAWIARNIA – AKADEMIA KULINARNA „DĄBROWSKIEGO 42”

warsztaty kulinarne 607 577 024, ola@dabrowskiego42.com

www.dabrowskiego42.com