Regionalne smaki

Kuchnia roślinna

Przyszła jesień, są dynie, jest pięknie! Po sezonie wydarzeń na leżakach pod gołym niebem zapraszamy Was pod ciepły dach. Zabierzcie znajomych i zajadajmy się roślinami po raz kolejny. Kuchnia roślinna, nie oznacza, że zjemy same sałatki, owoce i warzywa. Kuchnia roślinna, to cała paleta dań począwszy od przekąsek, przystawek, zup, dań obiadowych, kończąc na deserach: ciastach, tortach, lodach..

vegański tatar z pomidorów, natka, mus z bazylii, ogórek, olej z pieczonego pora, pieczywo

sałatka z pieczonych warzyw z estragonem, naturalnym twarogiem, orzechami pinii, piklowana rzodkiew, dressing kaparowy

ravioli z soczewicą, fetą i pietruszką z sosem ze świeżych grzybów i jarmużem

risotto z czarną soczewicą, jarmużem, dynią, orzechami nerkowca

PROWADZĄCY: Marcin Kaczmarek-Pielin

Szef Kuchni w Hotelu Rodan. Jeden z poznańskich szefów kuchni tworzących współczesną mapę gastronomiczną. Twórca i organiator akcji Master Chefs 4 Dogs, jedynej takiej kulinarno-charytatywnej akcji dla bezdomnych zwierząt w Europie.Zdecydowany zwolennik własnych hodowli i upraw w celu samowystarczalności. Jego misją jest świadome żywienie oraz uświadamianie ludzi co do pochodzenia i metod pozyskiwania produktów, które trafiają na talerze.

23.10.18 – godz. 18.00;warsztaty kulinarne 607 577 024, ola@dabrowskiego42.com

Torty nowoczesne!

Zamawiacie torty i tarty w cukierni? Boicie się, że nigdy nie uda się w domowej kuchni wyczarować idealnych słodkości? Błąd! Możemy to naprawić.

Zatem do dzieła!

tort o smaku creme brulle z marakują oraz panna cottą kokosową

tort mocno czekoladowy

tort waniliowo – śmietankowy z brusznicą

PROWADZĄCY: Rafał Drzewiecki

Rafał Drzewiecki miłośnik kuchni, uczestnik wielu kursów kulinarnych. W szczególności pasjonat cukiernictwa. Szkolił się u boku profesjonalistów we Francji i Hiszpanii. Swoją wiedzę zdobywa między innymi w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej jak również z przeróżnych publikacji. Tworząc desery łączy wcześniej zdobytą wiedzę wraz ze swoimi autorskimi pomysłami.

RESTAURACJA – KAWIARNIA – AKADEMIA KULINARNA „DĄBROWSKIEGO 42”

25.10.18 – godz. 18.00

warsztaty kulinarne 607 577 024, ola@dabrowskiego42.com

www.dabrowskiego42.com